PNL în criză de subiecte și acțiuni


Aflat în criză de subiecte și acțiuni – pentru că, în afară de demiterea conducerii filialei municipale, altă activitate nu a avut de ceva vreme – PNL Vâlcea se trezește din letargie și inventează o zvonistică aiuritoare (existentă doar în imaginația liderului județean), după care se apucă și transmite presei un comunicat prin care răspunde minciunilor pe care tot ei le-au creat! Mai precis, mi se atribuie o declarație conform căreia aș intenționa să devin membru al PNL, fapt care îi oripilează întra-atât pe liberalii vâlceni încât se reped să respingă această idee printr-un comunicat în patru puncte a cărui principală calitate constă în faptul că e complet lipsit de orice fundament. Încerc din răsputeri să nu fac o paralelă cu bancul acela cu comuniștii din perioada interbelică, care se ascundeau deși nu-i urmărea nimeni, și am să le răspund în doar două puncte:

1. Dacă ar fi citit cu ceva mai mare atenția presa (pe care, în general, o disprețuiește și cu care se judecă prin diverse instanțe), șeful PNL Vâlcea ar fi aflat că în ultima conferință de presă pe care am susținut-o am afirmat că a) nu trec la PSD sau PNL cum speculează unii; sunt candidatul Partidului Ecologist Român și voi rămâne în acest partid (vezi ”Gazeta Vâlceană”) și b) nu exclud o colaborare cu PNL dacă interesul locuitorilor o impune (vezi ”Râmnicu Vâlcea Week”; apreciez, și cu această ocazie, modul profesionist și corect în care întreaga mass-media ilustrează activitățile administrației municipale!). Ca să traduc pe înțelesul ofuscaților din PNL, aceasta înseamnă că așa cum am făcut alianță cu PSD pentru a trece sau promova proiecte de mare anvergură pentru municipiu (transferul Sălii Sporturilor ”Traian” în proprietatea municipiului, trecerea Dealului Capela în administrarea Municipalității, realizarea Centrului de Permanentă din Ostroveni, sprijinirea în comun a echipei campioane de handbal feminin SCM, preluarea în administrare, în vederea unei mai bune gospodăriri, a zonelor din vecinătatea Spitalului Județean și multe altele), tot la fel voi proceda și într-o configurație politică diferită după alegerile locale de anul viitor, dacă acest lucru va fi benefic dezvoltării comunității locale. Nu exclud, de aceea, o colaborare post-electorală cu PNL, cu condiția, bineînțeles, ca reprezentanții acestui partid să acceadă în viitorul Legislativ local și să înceteze a mai bloca orice inițiativă, așa cum fac acum.
2. Mai vorbește comunicatul nesemnat de faptul că obiectivul PNL Vâlcea îl reprezintă ”o bună guvernare”, care să aducă prosperitate județului. Eu nu aș fi pomenit așa ceva, mai ales după guvernarea județeană cel puțin precară a președintelui interimar PNL Gheorghe Păsat, sau după mandatul liberalului Emilian Frâncu în fruntea municipiului, în urma căruia a rămas o adevărată harababură: proiectul nefinalizat de modernizare a Zonei Centrale, pe care am reușit să-l duc la bun sfârșit numai după eforturi uriașe, proiectul defectuos de modernizare a Parcului Zăvoi, care a necesitat și încă mai necesită alte și alte investiții pentru remedierea lucrurilor făcute prost, sau proiectul de modernizare a Ștrandului Ostroveni, care s-a dovedit o adevărată ”gaură neagră” pentru bugetul local și pentru care nu se întrevede, deocamdată, nici o soluție de încheiere.
Iar ca o simplă observație la ”lepădarea” de PSD a celor de la PNL Vâlcea, le-aș aminti doar că în 2016 am preluat conducerea Primăriei de la alianța USL, formată din… PSD și PNL!
Domnilor și doamnelor de la PNL Vâlcea, puteți sta liniștiți – o mai spun încă o dată: sunt membru al Partidului Ecologist Român, nu intenționez să intru în rândurile niciunui alt partid și rămân, în continuare, deschis oricăror alianțe care să aducă bunăstare Râmnicului și să contribuie la dezvoltarea sa. Iar acum, că am lămurit toate acestea, vă puteți întoarce la picoteala estivală din care ați fost treziți de niște vorbe pe care le-ați înțeles, din păcate, complet pe dos.

Mircia GUTĂU,
Primar