Peste 20 de elevi au aflat tainele medicinii de la dr. Ponoran


În această seară, la inițiativa Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean, peste 20 de elevi vâlceni au aflat de la dr. Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, tainele medicinii. Este cea de-a doua acțiune de acest gen a Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean, acțiune ce are ca scop cunoașterea de către viitorii posibili medici a tainelor meseriei.


Chirurgul Ponoran, managerul SJU Vâlcea, le-a vorbit despre anii studenției, despre greutățile, dar și satisfațiile avute dacă faci Medicină cu pasiune.
„Medicina, în primul rând, este pasiune. E unul din domeniile în care pasiunea merge braț la braț cu cunoașterea. E o meserie în care veți citi până la pensie. Și, de asemenea, în Medicină, ca să citești, îți trebuie bani. Un tratat adus la zi ajunge și la 2.000 euro. Trebuie să participi la cât mai multe congrese și aici ai nevoie de bani. Ideea e să nu faci medicină pentru bani! Uitați asta! N-o să aveți nici măcar salariul unui jucător de la CSM Râmnicu Vâlcea. O persoană care termină ASE-ul, spre exemplu, e mai prost sau mai bine plătită. Noi, după șase ani de facultate, dăm Rezidențiatul. Să treci e foarte greu. Din punctul meu de vedere, acela este examenul vieții. Nereușind, nu cred că te poți împlini ca medic„, a declarat dr. Dan Ponoran.
Elevii de la Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, de la colegiile „Mircea cel Bătrân”, Lahovari sau de la Liceul de Silvicultură și Protecția Mediului au fost conduși, echipați corespunzător, în sălile de operații, explicându-li-se anumite procedee, dar prezentându-li-se și aparatura medicală. Toți s-au arătat încântați de cum a decurs vizita la Spitalul Județean. Ca și prima dată, și acum acțiunea s-a dovedit un real succes.