Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

6 martie 2021

PERICOL pentru beneficiarii de ajutoare sociale: își pot pierde oricând puținii bani primiți de la stat!


Persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.
Astfel, potrivit acestei legi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. În această situaţie, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

Ce spune legea?

Legea nr. 416/2001 prevede că persoanele apte de muncă ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii.
Prin persoană aptă de muncă, conform prevederilor Legii nr. 416/2001, se înţelege persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: are vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta standard de pensionare; nu urmează o formă de învăţământ cursuri de zi prevăzută de lege; are starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care o fac aptă pentru prestarea unei munci.
Sursă foto: Arhivă
Biroul de Comunicare al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea

Etichete: , , , ,

Un răspuns “PERICOL pentru beneficiarii de ajutoare sociale: își pot pierde oricând puținii bani primiți de la stat!”

  1. col.anom.
    17 februarie 2021 din 14:13

    Biiii, poate ingrosati rândul la conducatorii de vaci cu pelicula filmata minte….la Salpetriere la RUSINE sa va hie…..

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate