„Pe fir de borangic”, la Stoeneşti


• primarul Dumbravă va organiza pe 12 iulie o mare sărbătoare

La finele acestei săptămâni, mai exact în data de 12 iulie, comuna Stoeneşti va îmbrăca straie de sărbătoare. În centrul localităţii, în imediata apropiere a Căminului cultural, autorităţile locale vor amplasa o scenă şi vor amenaja zona astfel încât localnicii să se poată bucura de câteva ore de petrecere pe cinste. „Sărbă­toarea noastră este organizată tocmai în ideea păstrării tradiţiilor din zonă, astfel că se va desfăşura sub genericul «Pe fir de borangic». În Stoeneşti există o familie care se ocupă cu creşterea viermilor de mătase şi confecţionarea mai departe a iilor autentice româneşti, de-asta ne-am gândit la acest nume”, declară primarul Gheorghe Dumbravă.
Sărbătoarea de la Stoeneşti va debuta cu parada portului popular, pe ritmul fanfarei „Gabriel Chaborschi”, urmat de deschiderea oficială. Fiind prima ediţie a zilei comunei, primarul Dumbravă a lansat peste 100 de invitaţii politicienilor locali, autorităţilor judeţene, dar şi prietenilor apropiaţi, pentru a-i fi alături în această zi de sărbătoare.
„Nu îi putem dezamăgi pe oamenii care aşteaptă cu nerăbdare prima ediţie a Zilei comunei. Sunt mândru că am reuşit să punem la punct un eveniment deosebit şi chiar îmi doresc ca localnicii să aprecieze eforturile noastre de a-i mulţumi. Am făcut o extindere a căminului cultural cu grupuri sanitare şi o bucătărie, am amenajat zona tocmai pentru ca localnicii să aibă toate condiţiile pentru o petrecere pe cinste. Nu am emoţii în ceea ce priveşte desfăşurarea evenimentului, dar îmi doresc ca localnicii să fie mulţumiţi. Vom avea muzică pentru toate gusturile şi sperăm ca şi vremea să ţină cu noi”, ne-a mai precizat edilul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.
Între orele 13.00 şi 15.00, toţi cei prezenţi vor putea asculta un concert susţinut de Rapsodia Vâlceană, iar de la 15.30 va urca pe scena din Stoeneşti Constantin Enceanu, urmat de Marcela Fota şi Violeta Nicoleta Constantin. De la ora 20.15, spectacolul va continua cu un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian. Vor avea reprezentaţii pe parcursul zilei şi Ansamblurile „Glasul Otăsăului”, „Moştenitorii” din Pietrari şi „Mioriţa” din Vaideeni. Seara este programat un concert pentru tineret cu Amna şi formaţia sa. Evenimentul se va încheia la miezul nopţii, cu un superb foc de artificii. Pentru eveniment, administraţia locală va cheltui puţin peste 300 de milioane de lei vechi.