Pe cine a deranjat social – democratul Cosmin Anghelescu? Viceprimarul din Mateeşti a ajuns ţinta unor atacuri de presă


În ultima perioadă, asupra viceprimarului Cosmin Anghelescu din Mateești și a primarului Sorin Romcescu din Slătioara s-au lansat acuze prin presă. Un săptămânal a făcut fel de fel de conexiuni între cei doi şi preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea. De asemenea, deputatul zonei Horezu, Aurel Vlădoiu, a fost „luat în peniţă”, dar cu informaţii total false. Despre Vlădoiu s-a scris, de exemplu, că s-a ales cu o casă nouă în comuna natală Amărăşti din aşa – zisele combinaţii dintre fosta firmă de construcţii a viceprimarului din Mateeşti şi administraţia din Slătioara. Fals! Oricine poate verifica că familia Vlădoiu deţine doar o casă bătrânească în comuna Amărăşti.

Există contracte şi documente justificative

Numele central al acestor speculaţii de presă este „Ancorex Ind”, adică firma pe care a condus-o Cosmin Anghelescu până să devină viceprimar al comunei Mateeşti. Acesta spune că lucrările şi contractele firmei Ancorex Ind cu administraţia din Slătioara sunt perfect legale, existând documente care să susţină afirmaţiile sale.

Viceprimar ales pe listele Uniunii Social Liberale

Trecând în plan politic, trebuie spus că Anghelescu a ajuns în fruntea administraţiei din Mateeşti, în postul de viceprimar, după mult timp în care „seceta” a caracterizat organizaţia locală a Partidului Social Democrat. Tânărul Cosmin Anghelescu a intrat în 2012 pe listele comune PSD-PNL, adică sub „stindardul” Uniunii Social Liberale, cu aprobarea preşedintelui de atunci al organizaţiei locale a PSD, Vasile Mihăilă. Iar acele liste există, cu semnăturile celor îndreptăţiţi, şi vor fi publicate de ziarul nostru, pentru a pune capăt speculaţiilor. Iar despre aşa – zisele presiuni exercitate de către deputatul Aurel Vlădoiu asupra liderului de partid Ion Cîlea ce-am putea spune? Că a greşit deputatul zonei Horezu când a susţinut un tânăr care, ulterior, a fost ales viceprimar? Că a greşit preşedintele Cîlea prin schimbarea conducerii organizaţiei PSD Mateeşti, care nu mai avea rezultate bune de mult timp?