Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 iunie 2020

Pe biroul ministrului Sănătății a ajuns o interpelare incisivă din partea senatorului Romulus Bulacu


Recent, singurul senator pe care PNL Vâlcea îl are în Parlamentul României a adresat o interpelare foarte directă la adresa ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Pe biroul șefei Sănătății din țara noastră a ajuns interpelarea numită „Dotarea parcurilor auto ale Serviciilor publice de Ambulanță”. În rândurile de mai jos, redăm integral materialul transmis de senatorul Romulus Bulacu:
„Serviciile Publice de Ambulanță, din toată țara au atras atenția factorilor decidenți, în nenumărate rânduri, că există mari probleme la nivelul parcurilor auto. Mașinile utilizate pentru situațiile de urgențe medicale sunt învechite și uzate, fapt ce pune în pericol viața pacienților transportați și, nu în ultimul rând, a angajaților. Mai mult de jumătate din ambulanțele utilizate ar trebui casate și înlocuite. La nivelul județului Vâlcea, din 45 de ambulanțe, aproape 65% din efective sunt mai vechi de 10 ani, din care aproape jumătate depășesc 800.000 de km parcurși, numărul maxim recomandat pentru autospeciale.
Pentru că cetățenii au dreptul la servicii medicale de calitate, investițiile în sănătate sunt prioritare. Programul dumneavoastră de guvernare prevede pe lângă, înlocuirea treptată a parcului actual și câte o ambulanță pentru fiecare comună. Avem în acest moment peste 1.000 de ambulanțe la nivel național, 2859 de comune și 326 de orașe. Pentru a respecta programul de guvernare și promisiunile electorale, ar fi nevoie de cel puțin 4.000 de mașini noi. Astfel, doamnă ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați:
1.Câte ambulanțe ați achiziționat în total în anul 2017 și pentru ce județe?
2.Câte autospeciale preconizați că vor fi achiziționate până la finalul anului 2018 și pentru ce județe?
3.În câte comune ale țării ați reușit să aplicați prevederea dotării cu ambulanță?
Solicit răspuns scris!”

Alte articole de la Comunicate