Paul Dinu, ales cel mai bun sportiv vâlcean al anului


Joi seara, la un cochet restaurant din sudul Râmnicului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a organizat o nouă ediție a Galei Sportului Vâlcean. Devenit deja o tradiție în lumea sportului vâlcean, evenimentul de acest tip a reunit cei mai buni sportivi ai județului, care s-au făcut remarcați pe parcursul anului 2016. Conform punctajelor pe care reprezentanții DJST le-au analizat, primul în clasament a fost Paul Dinu, practicant de karate. De altfel, în clasamentul celor mai valoroși zece sportivi ai județului nostru și-au făcut apariția mai mulți reprezentanți ai karatelor. Asta spre nemulțumirea celor care au afirmat că acest sport se bucură de un sprijin mult prea mare dat fiind faptul că este unul neolimpic.
Fără a comenta acest aspect și a încerca (inutil) să împărțim dreptate într-un veritabil duel al orgoliilor, ne mulțumim să prezentăm numele celor mai buni sportivi ai județului Vâlcea din anul 2016. Ordinea este cea stabilită de reprezentanții DJST în urma întocmirii punctajelor de specialitate:
1.Paul Dinu (karate)
2.Bogdan Deac (șah)
3.Andreea Bîlă (karate)
4.Ovidiu Pintea (fotbal tenis)
5.Andrada Bulai (haltere)
6.Silviu Ghiță (karate) și Nicolae Stanciu (tot karate)
7.Ionuț Luciu (kempo) și Bogdan Beștea (kempo)
8.Ionuț Manea (atletism)
9.Andrei Udubașa (box)
10.Eduard Lăzăroiu (lupte greco-romane)

„Decernarea premiilor a fost făcută de către doamna Luminița Huțupan Dinu, cea care a stat mult timp între buturi, aducând faimă României și bucurie în sufletele iubitorilor de handbal, domnul viceprimar Eusebiu Vețeleanu și nu în ultimul rând de către domnul Andrei Cărpeneanu, consilier la Instituția Prefectului.
Nu au fost uitați nici sportivii care nu au făcut parte din top 10, în număr de 60, aceștia primind alimentație de efort constând în bonuri valorice, plachete și diplome. De asemenea, antrenorii lor în număr de 22 au primit diplome, ca o recunoaștere a efortului depus alături de sportivi. Au mai fost chemați, rând pe rând, să-și ridice diplomele de merit arbitrii vâlceni, sportivii veterani, cluburile sportive, asociațiile sportive județene, instituțiile de stat ale județului Vâlcea, instituțiile de presă scrisă și audio-video și, nu în ultimul rând, persoanele care au avut un rol la susținerea și promovarea sportului vâlcean”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect de către reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.