PARE CĂ NU MAI AVANSĂM: Cel mult 400 de vâlceni fac rapelul în decurs de 24 de ore!


Chiar dacă este evident că, față de acum una sau două luni, când erau și foarte puține doze de vaccin, procesul de vaccinare a cunoscut un progres în ceea ce privește numărul zilnic al dozelor administrate, în ultimele șapte-zece zile se constată o stagnare a acestui număr. Deși s-au deschis mai multe centre de vaccinare în Vâlcea (unele având chiar și două fluxuri de vaccinare) și au venit și doze de vaccin, se pare că doar cu greu poate fi depășit un număr de 400 de persoane care să facă rapelul în decurs de 24 de ore. Este destul de puțin, ținând cont că, în Vâlcea, nici măcar 4% din întreaga populație a județului nu a fost imunizată cu ambele doze!
În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până în prezent 27.574 de persoane. Acestea fac parte atât din etapa I (personal medico-sanitar), cât și din etapa a II-a, dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până la nivelul zilei de miercuri (inclusiv), atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2, era de 40.596. Dintre acestea, care 33.554 erau doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 doze de vaccin Moderna și 4.344 doze de vaccin AstraZeneca. Numărul vâlcenilor vaccinați cu doza nr. 1 era de 27.574, iar cel al vâlcenilor care primiseră și doza a doua se ridica la 13.022. Deci, abia aproximativ 3,5% din întreaga populație a județului!

14 centre de vaccinare sunt deschise în Vâlcea. Unele au și echipe mobile!

În prezent, în județul nostru sunt operaționale 14 centre de vaccinare. Mai jos, vă prezentăm lista completă a acestora:
• cinci centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” – două centre, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu);
• un centru în orașul Bălcesti (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39);
• un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi);
• un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”);
• un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”);
• două centre în orașul Calimănesti (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech);
• două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech).
Conform informațiilor oferite de către reprezentanții Prefecturii Vâlcea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent funcționează și tei echipe mobile. Acestea vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.
De subliniat este și faptul că vaccinarea este gratuită și voluntară.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea