Oportunitate pentru șomerii vâlceni: Danezii caută 150 de culegători de mazăre


Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în prima parte a lunii martie, la Ploiești, județul Prahova, o selecție a locurilor de muncă pentru sec­torul agricol. Sunt disponibile 150 de locuri la cules mazăre pentru Danemarca. Cerin­țele locului de muncă: vârsta minimă 18 ani; muncă fizică grea, indiferent de climă; automotivare pentru muncă în acord. Du­ra­ta contractului: iunie-septembrie/octombrie 2017. Program de lucru: 30-40 ore, 6 zile/săp­tămână. Cunoscători de limba engleză, nivel minim. Plata muncii se face în funcție de cantitatea culeasă. Salariul este 0.6 euro brut/kg + alocație de con­cediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Cazarea se face în rulote; în cam­ping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 7-8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors România-Dane­marca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, anga­jatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/per­soană; opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Cum trebuie să procedeze persoanele interesate?

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face telefonic sau prin e-mail de angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES.
Termen limită de trimitere a CV-ului: 05.03.2017. Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Ion Marius Năfliu, director AJOFM Vâlcea.