Oamenii lu’ domnu’ Dan au ajuns liberali!?


UNPR a «înghițit» PP-DD. PMP a absorbit UNPR. PNL va «integra» PMP
După excluderea lui Ludovic Orban din PNL, membrii Biroului Politic Național al partidului au stabilit un calendar privind negocierea unei fuziuni cu Partidul Mişcarea Populară. Este destul de probabilă o «absorbire» a formaţiunii politice înfiinţată de Traian Băsescu, dar al cărei preşedinte este în prezent Cristian Diaconescu. Partidul condus de Cristian Diaconescu numără, după alegerile locale de anul trect, 2.250 de consilieri locali şi 50 de primari, care, în urma fuziunii, ar urma să devină membri ai PNL.
Cristian Diaconescu a infirmat informaţiile conform cărora PMP ar fi decis deja fuziunea cu PNL, dar nu a spus nimic despre eventuale negocieri în acest sens. Jurist de profesie, şeful PMP, a fost ministru al justiţiei aproape zece luni, în anul 2004, în guvernul Adrian Năstase şi ministru de externe în guvernările Boc şi Ungureanu. Surse din cadrul PNL nu exclud ca noul membru al PNL să fie propunerea liberală pentru funcţia de ministru al justiţiei sau pentru aceea de ministru de externe.

Rareș Bogdan crede că numai liberalii pot garanta reforma în justiție

În context este de amintit că, în urmă cu o săptămână, Rareş Bogdan (prim-vicepreşedintele PNL) a declarat:
„Pot să vă asigur că reforma şi garantarea independenţei Justiţiei sunt pentru noi un punct nodal. Nu vom opri în niciun caz reforma în Justiţie, iar PNL va veni cu o propunere de ministru al Justiţiei care să fie acceptată de populaţie. În cazul în care se va ajunge la o colaborare pentru România cu cei din zona stângă a eşichierului politic, acest lucru este unul vital pentru PNL. Suntem singurii care putem garanta reforma Justiţiei”.
Conform surselor citate, propunerea lui Cristian Diaconescu pentru funcţia de ministru al Justiţiei ar întruni acceptarea populaţiei despre care vorbea Rareş Bogdan, populaţie care nu ar fi încântată de preluarea acestui portofoliu de către Alina Gorghiu sau Cătălin Predoiu.

Dar cum rămâne cu traseismul politic!?

Toate ca toate, dar oare cetățenii României mai știu cam cum s-a format Partidul Mișcarea Populară, ai cărei membri ar urma să devină liberali? Facem apel la memorie și trebuie să precizăm următoarele: în 2015, Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost «absorbit» de către Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR); în 2017, în urma unei fuziuni terminată cu scandal, Partidul Mișcarea Populară (PMP) a preluat o parte importantă a membrilor UNPR.
Ei bine, dacă în 2021 sau 2022, PMP va fi «absorbit» de PNL, nu am putea spune cumva că oamenii celui rămas cunoscut opiniei ca domnu’ Dan au devenit liberali?! Tare încurcate ițele acestea ale politicii românești! Probabil că nici Dumnezeu și cu Necuratul la un loc nu le-ar putea descurca!
Știm, este de-a râsul-plânsul și ne întrebăm… unde ești, tu, emigrare!?