„Nu se schimbă nimic legat de candidaturile ALDE”


• declară președintele partidului, Dumitru Lovin
ALDE Vâlcea a anunțat candidaturile pentru alegerile parlamentare, deși, așa cum recunoaște președintele partidului, Dumitru Lovin (foto), încă mai există discuții și se încearcă tot felul de combinații. Dincolo de toate acestea, în cursa din 11 decembrie, pe primele două locuri la Camera Deputaților se află: Dumitru Lovin și Remus Grigorescu, iar primul loc la Senat îi revine juristului Adrian Bușu, vicepreședintele partidului. Lovin a ținut să menționeze că nu se mai poate interveni cu nici un alt candidat. Nu atâta timp cât cei trei vizați deja pentru alegerile parlamentare nu vor fi de acord: „Fără aprobarea celor trei: eu, Lovin, Remus Grigorescu și Adrian Bușu, cei de la Centru nu pot interveni cu niciun alt candidat. Până pe 26 octombrie, ultima zi de depunere a candidaturilor, nu se schimbă nimic”.

„Primim noi membri, dar să nu ceară imposibilul”

Întrebat dacă va primi ALDE noi politicieni, oameni nemulțumiți de candidaturile făcute de proprii șefi de partid, Lovin a precizat: „Primim în partid oameni care vor să lucreze; nu ținem cont de culoarea politică, ci de valoare. Începem o luptă grea, cu doi titani, două partide care de 26 de ani se află pe eșichierul politic. Primim, dar să nu ceară imposibilul. Adică, nu un loc eligibil”.
Reamintim că, în prezent, ALDE Vâlcea are 2.400 de membri, doi primari, șapte viceprimari și are constituite 68 de organizații în județ.