În Râmnicu Vâlcea, nu se eliberează acte de identitate noi decât în cazul pierderii, furtului ori distrugerii celor vechi!


În conformitate cu Radiograma nr. 3322024/20.03.2020 a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, începând cu data de 24.03.2020, pe perioada stării de urgenţă, la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Râmnicu Vâlcea vor fi eliberate acte de identitate doar pentru situaţii deosebite. Aceste situații deosebite presupun pierderea, furtul ori distrugerea documentului de identitate. Decizia este luată în baza art. 14 din Anexa nr. 1 la Decretul privind instituirea stări de urgenţă pe teritoriul României, care precizează că „se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”.

Există o excepție de la regulă

Primăria Râmnicu Vâlcea a mai anunțat că solicitările pentru eliberarea actelor de identitate pentru alte motive decât cele prezentate mai sus vor fi soluţionate numai dacă cetăţeanul poate prezenta un document oficial din care reiese urgenţa.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Posting....