Noutățile din sistemul pensiilor, prezentate de Andreescu


În cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, șeful Casei Județene de Pensii Vâlcea, Gabriel Andreescu, a vorbit despre modificările aduse la Legea 263/2010 cunoscută sub numele de Legea pensiilor. Andreescu a discutat despre creșterea punctului de pensie, pensia minimă socială, pensionarea anticipată și cei despre cei care au locuit mai bine de 30 de ani pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
Potrivit directorului CJP Vâlcea, Gabriel Andreescu, a ținut să precizeze că ajutorul de deces este suportat de casele județene de pensii și, dacă, conform legii, trebuie acordat în maxim trei zile, în județul nostru este acordat într-un sfert de oră de la solicitare. „Acordăm ajutorul de deces în maxim un sfert de oră de la solicitare. Înțelegem că, din păcate, mulți stau în acest ajutor”, a precizat Gabriel Andreescu.
Valoarea punctului de pensie va crește la 1.100 lei de la 1 iulie, ci nu de la 1 ianuarie cum au menționat unele posturi de televiziune. De asemenea, tot de la 1 iulie, pensia minimă socială va ajunge la 620 lei, în prezent fiind de 520 lei. Mai mult, aceasta se va numi indemnizație.
Totodată, cei care au locuit cel puțin 30 de ani pe o rază de opt kilometri de Râmnicu Vâlcea pot cere pensionarea cu cel mult doi ani până la îndeplinirea vârstei standard de pensionare.
Până-n prezent, zece persoane au solicitat adeverință de la Evidența Populației pentru a depune dosarul de pensionare, după cum indică șeful CJP Vâlcea, Gabriel Andreescu.

Posting....