Norvegia a câștigat „Trofeul Carpați” la Vâlcea


Pe parcursul week-end-ului, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a găzduit o amplă acțiune de handbal feminin internațional. Aici s-a desfășurat prima ediție a turneului „Trofeul Carpați” dedicată junioarelor Under 17. La întrecere au participat patru dintre cele mai puternice formații din handbalul feminin mondial la această categorie de vârstă: Norvegia, Rusia, Polonia și, evident, România. După cum spuneau organizatorii turneului, aici s-au disputat câteva meciuri care oricând ar putea reprezenta finale de campionate mondiale sau europene la această categorie de vârstă.
Vineri, România s-a impus în fața Poloniei, iar Norvegia a trecut la scor de Rusia. Sâmbătă, România a câștigat cu ceva emoții în fața Rusiei, iar Norvegia a dispus de Polonia. De dimineață, cu începere de la ora 11.00, Rusia și Polonia s-au întâlnit în meciul care a decis echipa clasată pe ultimul loc al podiumului. Câștig de cauză au avut fetele din Rusia.
Astăzi, cu începere de la ora 13.15, în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea s-a disputat ultimul meci al turneului. România a întâlnit Norvegia în partida care urma să decidă câștigătoarea turneului. Fetele noastre, pregătite de antrenorii Ion Ivan – principal, Marius Dănuleț – secund și Ildiko Kerekeș-Barbu – antrenor cu portarii, au dat totul pe teren pentru a-și trece în palmares prestigiosul „Trofeu Carpați”. Războinicele norvegience s-au dovedit însă cu puțin mai bune și s-au impus cu 24-20 (12-11 la pauză).
Rămânem după acest turneu cu satisfacția că România are o națională Under 17 cu certe perspective pentru a deveni o forță europeană, dar și cu mândria cu Râmnicul a găzduit o întrecere de asemenea anvergură.