Navetiști din sudul județului, Descurcați-vă cum puteți!


Se pare că până pe 19 septembrie, când va fi primul termen de judecată în problema MatDan, care a ajuns în instanță nemulțumită de amenda pri­mi­tă, dar și de suspendarea licenței de transport, respectiv sus­pendarea a 20 de trasee, vâlcenii navetiști trebuie să se descurce cum pot. Șeful județului, Costi Rădulescu, a intervenit la mai multe autorități cen­trale, inclusiv la Guvern, pen­tru găsirea unei soluții legale.
„Pe 14 iulie s-a dat decizia, dar noi, cei de la CJ Vâlcea și Prefectură am fost anunțați în urmă cu câteva zile. Nu trebuie să sufere vâlcenii, dacă nu poate fi reglementată situația unor conflicte. Firma a primit o amendă, iar de aici și suspendarea traseelor din județ. Legea nu prevede, însă, cine asigură transportul pe toată această perioadă. M-am adresat viceprim-ministrului Vasile  Dâncu, Ministerului Transporturilor, Guvernului, Ministerului de Interne pentru găsirea unei soluții legale. Începe școala, oamenii vin la locul de muncă. Dacă cineva a greșit, trebuie să se asigure măsurile pentru ca acela să răspundă, dar să nu sufere vâlcenii”, a precizat președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu.
Primul termen de judecată dintre firma MatDan și Inspectoratul de Stat în Controlul Rutier va avea loc pe 19 sep­tem­brie. Până atunci, însă, vâlcenii trebuie să se descurce cum pot.

Posting....