Moment de glorie pentru „Curierul de Vâlcea”


• Sorin Alexandru Barbu, directorul general al cotidianului, nominalizatul lunii mai la Premiul „Libertatea presei pentru curaj”
• Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani și Adelin Petrișor – nominalizații primelor patru luni ale anului 2016
Primul cotidian particular apărut în România post-decembristă bifează un nou moment de referință în istoria sa. „Curierul de Vâlcea” și întreaga presă din județul nostru au strălucit când reprezentanții unei cunoscute fundații din România au stabilit numele jurnalistului nominalizat, în luna mai, la premiul „Libertatea presei pentru curaj”. Acesta este nimeni altul decât Sorin Alexandru Barbu, directorul general cotidianului „Curierul de Vâlcea”.
Nu vrem să vă povestim mai multe despre noi (să nu spună clevetitorii că ne lăudăm singuri) și preferăm să îi cităm pe reprezentanții cunoscutei fundații: „Curierul de Vâlcea, fondat la 19 ianuarie 1990, este primul cotidian particular, independent apărut după Revoluția din 1989. Prima apariție a ziarului, coordonată de scriitorul Ioan Barbu, a avut loc pe 22 ianuarie 1990, continuând să apară timp de peste un sfert de secol, purtând deviza Orice adevăr merită citit!. Publicația îl are acum la conducere pe fiul scriitorului amintit, jurnalistul Sorin Alexandru Barbu, care a reușit să relanseze ziarul într-un format grafic și editorial nou și original. Nominalizarea se acordă pentru profesionalismul și rezistența în presa scrisă, în condițiile unei competiții acerbe, în care cele mai multe dintre publicații și-au încetat apariția în print.”
Și dacă mai există cineva care are dubii în privința importanței unei asemenea nominalizări, vă prezentăm galeria selectă a persoanelor nominalizate în primele patru luni ale anului 2016 la acest premiu. Galerie în care, începând cu luna mai, iată, se înscrie și Sorin Alexandru Barbu. Așadar, în ordine cronologică, nominalizații primelor patru luni sunt: Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani și Adelin Petrișor.

Să vină banii la Vâlcea!

Organizatorii acestui concurs ce pune accentul pe libertatea presei vor nominaliza, lunar, câte un jurnalist român în primele opt luni ale anului 2016. Pe 25 septembrie, dintre cele opt persoane nominalizate, una va fi desemnată câștigătoare. Pe lângă trofeul simbolic și foarte onorant, denumit „Libertatea presei pentru curaj”, marele câștigător va intra și în posesia unei sume frumușele de bani: 50.000 de lei. Așadar, să vină banii la Vâlcea!