Ministrul Grațiela Gavrilescu vine la Vâlcea. E stare de alertă la Măldărești


De astăzi, de la ora 16.00, este stare de alertă în Măldărești după ce fumul gros de la groapa de gunoi s-a extins și-n localitățile vecine, ajungând până la Șirineasa. Consiliul Local Măldărești a decis să impună stare de alertă. Potrivit declarației prefectului de Vâlcea, Florian Marin, este luată în calcul și evacuarea temporară a cetățenilor din zonă. Chiar reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat, azi dimineață, în zonă, unde nu a putut sta mai mult de un sfert de oră fără masca de oxigen. S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, iar șeful Agenției Județene de Mediu, Alin Voicescu, a declarat că, în urma analizelor făcute cu stațiile din dotarea instituției, au reieșit depășiri de parametrii. S-a mai decis ca soluție de stingere a incendiului, dar,menționăm, nu rezolvarea integrală a problemei, acoperirea gropii cu pământ și introducerea unor țevi pentru ieșirea gazelor.
La prefectului de Vâlcea, Florian Marin și a șefului județului, Constantin Rădulescu, s-a decis solicitarea din fondul de rezervă al Guvernului de bani pentru stingerea incendiilor de la groapa de gunoi administrată de SACOMED S.A. se vor determina, în continuare, probe de apă, aer, sol. De asemenea, se vor face pașii necesari, cu ajutorul juristului Primăriei Măldărești, ca administratorul societății ce coordonează groapa de gunoi să achite cheltuielile necesare, printr-o ordonanță prezidențială.
În urmă cu câteva minute, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu (FOTO), a declarat că mâine, 29 august, se va deplasa în Vâlcea, la groapa de gunoi din Măldărești.