Metodă inedită pentru pedepsirea tinerilor care fac mizerie prin Râmnic


• polițiștii locali le-au dat mătura pentru a strânge ce au împrăștiat
Campania pentru un oraș curat, demarată de Poliția Locală a municipiului Râmnicu Vâlcea, Serviciul Control și Serviciul Ordine Publică și Siguranță Rutieră, a continuat la nivelul comunității. În acest sens, săptămâna trecută, au fost identificați patru tineri care aruncaseră diverse obiecte (semințe, hârtii) pe domeniul public.
Cei în cauză au fost depistați de un echipaj al Seriviciului Ordine Publică și Siguranță Rutieră, iar în momentul în care polițiștii locali le-au atras atenția cu privire la faptul că acțiunile lor constituie contravenție, aceștia au avut un comportament nepotrivit și reticent, refuzând să remedieze situația creată chiar de ei.
La insistențele echipajului, aceștia au fost convinși să facă curățenie la locul faptei, după care au fost sancționați: doi dintre ei cu amendă de 2.000 lei fiecare pentru încălcare normelor de curățenie, ceilalți doi cu amendă de 500 lei fiecare, pentru contravenții prevăzute de Legea nr. 61/1991.
În ultimile trei săptămâni, astfel de acțiuni au avut ca rezultat un număr de nouă sancțiuni aplicate pentru încălcare normelor de curățenie, în valoare de 2.000 lei fiecare.