Mesajul deputatului EUGEN NEAȚĂ cu prilejul Zilei Naționale a României


„Astăzi este Ziua României. În fiecare an ne amintim cu recunoștință de eroii Primului Război Mondial, cei care au rezistat unei agresiuni militare fără precedent și care au eliberat apoi teritoriul țării făcând posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Și ne mai amintim de toți cei care s-au adunat la Alba-Iulia în ziua aceea pentru a consfinți prin prezența și prin voința lor unirea românilor de pretutindeni.
Ziua României este ziua unirii noastre, a oamenilor și a valorilor materiale și spirituale pe care le-am adunat ca popor în granițele unei țări clădite de-a lungul istoriei noastre multimilenare.
Anul acesta, mai mult decât oricând, putem sărbători Ziua României în familie, acolo unde se spun și se ascultă cel mai bine poveștile eroice ale poporului român. Vom adăuga de data aceasta nu numai recunoștința noastră pentru oamenii din trecut, ci și recunoștința noastră pentru oamenii care dau în prezent marea bătălie pentru limitarea pierderilor pe care ni le provoacă pandemia de coronavirus. Această încercare ne-a arătat că sunt printre noi eroi reali, profesioniști capabili să se sacrifice pentru viața semenilor noștri. Cel mai bun gând de Ziua României se îndreaptă către ei, cu încrederea că vor găsi puterea să ducă această bătălie până la terminarea ei.
La mulți ani, România și la mulți ani tuturor românilor pentru că ei fac ca România să fie peste tot acolo unde se simte și se vorbește românește!”.
• Eugen NEAȚĂ, deputat de Vâlcea