Lucrări de defrișare mecanică pe malurile râului Olănești


În cadrul lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă, conform programului de gospodărire a apelor, Administrația Bazinală de Apă Olt, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea a demarat în acest an cea de-a doua acțiune de defrișare a vegetației, pe râul Olănești, în zona municipiului Râmnicu Vâlcea.
Pentru aceste lucrări de defrișare mecanică a vegetației, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea acționează cu personalul formațiilor de lucru Vâlcea și Brezoi, precum și cu personal din cadrul Centrului de Intervenție Rapidă (C.I.R.Vâlcea), folosind utilaje din dotare: motocositoare manuală, motocositoare pe pneuri și tractor cu motocositoare (utilaj achiziționat prin proiectul „WATMAN –Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”).
Acțiunea a fost demarată în urmă cu aproape două săptămâni pe ambele maluri ale râului Olănești. În momentul de față se acționează pe ambele maluri, între podul de cale ferată din Ostroveni şi Stadionul Municipal Râmnicu Vâlcea. Reprezentanții Administraţiei Bazinală de Apă Olt au reamintit că, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, efectuează periodic astfel de acțiuni de defrișare pe râurile din județ, conform planului anual de gospodărire a apelor.

„S-a redat o imagine plăcută a râului care traversează centrul Râmnicului”

  • a declarat Ștefan Prală, directorul ABA Olt
    Cu privire la desfășurarea acțiunilor de întreținere a cursului râului Olănești pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea (în apropierea confluenței cu râul Olt), câteva amănunte suplimentare ne-au fost oferite de către directorul Administrației Bazinale de Apă Olt. „Dacă mă refer doar la această acțiune, derulată periodic pe malurile râului Olănești, pot spune că are un scop dublu. Reprezintă atât o măsură preventivă de apărare împotriva inundaţiilor, cât și una de redare a imaginii placate a râului care traversează zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea”, a precizat Ștefan Prală, directorul ABA Olt cu privire la acest aspect.

Posting....