Lovin nu acceptă lecţii de moralitate de la urmăritul penal Gică Păsat


Dumitru Lovin (foto), co-preşedintele ALDE Vâlcea, consideră că, prin atacurile îndreptate împotriva sa şi pe care nici măcar nu au curajul să şi le asume, „penedeliştii” din conducerea Consiliului Judeţean încearcă să distragă atenţia de la ilegali­tăţile şi de la incompetenţa lor, de la faptul că, de un an şi câteva luni de când deţin Puterea absolută în Vâlcea, nu au făcut nimic pentru comunitate.
„Proiectele Mirajul Oltului, cel de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi cel de la CET Govora nu s-au terminat la 31 decembrie 2015, motiv pentru care Vâlcea pierde bani europeni. Economia judeţului este praf, iar investiţii noi nu există. Nu mai vorbesc de locuri de muncă sau de alte lucruri sfinte. «Penedeliştii» nu fac treabă, dar fac politică. Iar ALDE, eu şi alţi colegi, am devenit ţintele lor, pentru că se tem. Tentativa nereuşită de replică trimisă presei locale de către Consiliul Judeţean Vâlcea nu este semnată de nimeni, deci nimeni nu a avut curajul să şi-o asume. În aceste condiţii, îl consider responsabil pe preşedintele interimar Gheorghe Păsat, omul pe care noul PDL l-a pus ilegal în fruntea judeţului, omul care şi-a exercitat funcţia atât «corect» încât a ajuns să fie urmărit penal de către procurorii anticorupţie. Gheorghe Păsat, oportunistul a cărui firmă şi-a umplut conturile din afaceri cu CET Govora şi cu Primăria Râmnicului, se leagă de vârsta mea, însă eu îl provoc să dăm împreună Testul Cooper şi apoi să vorbească, dacă mai poate”, a declarat Dumitru Lovin.
Reprezentantul ALDE a adăugat că, într-adevăr, în ultimele luni de viaţă ale regretatului Ion Cîlea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, l-a ajutat pe acesta, însă nu a avut legătură cu alocarea de fonduri sau cu plata lucrărilor.
„În ceea ce priveşte lucrările executate în 2014 şi menite să îndepărteze efectele calamităţilor, nu am avut nici un «rol», cum spun cei de la noul PDL, însă, este adevărat că fostul preşedinte Ion Cîlea m-a rugat să mă duc periodic în unele dintre zonele în care s-a intervenit cu utilaje pentru a vedea dacă se munceşte şi constructorii se ţin de treabă. Nu am semnat situaţii de lucrări şi nu le-am atribuit eu. Dacă funcţionari din Consiliul Judeţean au făcut prostii, să plătească! Nu este nici vina mea, nici a fostului preşedinte dacă, pe uşa din dos, unii funcţionari au făcut prostii. Poate n-au făcut, nu vreau să acuz, mai ales că, din câte am înţe­les, DNA verifică nişte reclamaţii. Nu înseamnă nea­părat că s-au făcut ilegalităţi. Dacă au făcut, eu l-aş întreba pe Gheorghe Păsat de ce nu i-a schimbat din funcţii? Păsat este şef la Consiliul Judeţean din 2014. În Vâlcea, este la Putere din 2012. Da, liberalii au fost mereu la Putere în judeţ, fie prin alianţe cu PDL, fie prin alianţe cu PSD. Mai mult decât atât, dacă nu mă înşel, toţi directorii instituţiilor subordonate CJ sunt liberali, inclusiv la RAJDP, unde înţeleg că a fost DNA. Unii constructorii care au executat lucrări au legături cu PSD, cu PNL sau fostul PDL. N-aş vrea să detaliez, dar cred că lui Păsat ar trebui să-i crape obrazul de ruşine. Un om urmărit penal pentru abuz în serviciu nu este în măsură să dea lecţii de moralitate. Este în măsură, aşa cum am mai spus, doar să-şi dea demisia din funcţiile publice, alături de toţi cei care l-au promovat, cu atât mai mult cu cât, potrivit Curţii de Apel Piteşti, a ajuns şi ocupă ilegal funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Pot continua cu sute de argumente împotriva incompetentului din conducerea Consiliului Judeţean, dar sunt convins că voi avea şi alte ocazii să vi le prezint”, a completat Dumitru Lovin.
Biroul de Presă al ALDE – filiala Vâlcea