Liberalii Popescu și Păsat pe post de Ițic și Ștrul în Consiliul Județean


„Extraordinara” de astăzi, de la Consiliul Județean, a stârnit noi polemici între putere și opoziție. Dovedind că nu caută decât „nod în papură”, consilierii PNL Victor Popescu (foto, în stânga) și Gheorghe Păsat (foto, în dreapta) au adus în discuție subiecte despre finanțarea fotbalului vâlcean care dovedesc că nu citesc materialele supuse dezbaterii. Primul a cerut finanțare pentru un club care nu a depus un proiect la Consiliul Județean (conform unui regulament pe care domnul consilier l-a aprobat nu cu mult timp în urmă) iar cel de al doilea (fost președinte interimar al CJ) a solicitat explicații despre sumele supuse aprobării, explicații pe care le-ar fi aflat dacă se obosea să citească materialele pe care chiar le discuta.
Legat de acest aspect, președintele Consiliului Județean Vâlcea a și remis un comunicat de presă pe care îl publicăm în continuare:

„La inițiativa președintelui Constantin Rădulescu,
Consiliul Județean Vâlcea alocă 400.000 lei pentru susținerea fotbalului vâlcean!
În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 2 octombrie 2019, la propunerea președintelui Constantin Rădulescu, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea de finanțare nerambursabilă de la bugetul propriu al județului Vâlcea, pentru programele sportive de utilitate publică.
În urma unui concurs de proiecte și în baza unui regulament, Consiliul Județean va finanța proiectul „Susținerea fotbalului vâlcean” cu suma de 350.000 lei, ceea ce reprezintă 90% din cheltuielile aferente competițiilor sportive organizate de „Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea”.
Pentru programele sportive de utilitate publică, Consiliul Județean Vâlcea, alocă, din bugetul propriu, suma 400.000 lei, bani care vor ajunge la cluburile de fotbal din județ. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Județean Vâlcea, banii vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor de arbitraj la competițiile de seniori și juniori, precum și pentru organizarea Galei Fotbalului Vâlcean”, se arată în textul transmis de Compartimentul Comunicare și Relații Publice al Consiliului Județean Vâlcea.