Lecţie de siguranţă rutieră din comuna Galicea• elevii acţionează prin patrule şcolare pentru prevenirea accidentelor
Sub deviza „Patrula școlară te învață să treci strada”, la nivelul localității Galicea a fost încheiat un parteneriat între postul de poliţie din comună, şcoala gimnazială şi Primărie în vederea înființării unor patrule școlare. Acestea doresc a reprezenta o formă concretă de educație rutieră, prin intermediul căreia elevii pot transpune în practică, în condiții reale de trafic, cunoștințele acumulate privind circulația pe drumurile publice, însușite în timpul activităților educative, cu tematică rutieră.
Astfel, au fost constituite două patrule școlare, formate din elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Aceştia asigură zilnic, sub atenta supraveghere a polițiștilor din localitate, traversarea corectă şi în siguranţă a străzii pentru colegii lor și dirijează circulația în zona şcolii gimnaziale și a şcolii cu clasele I-IV din comună. Astfel, ei atrag atenția conducătorilor auto în privinţa faptului că sunt obligaţi să acorde prioritate celor care traversează pe trecerea de pietoni.
Micii polițiști au fost dotați, prin grija Primăriei Galicea, cu veste, șepci și palete reflectorizante. Ei sunt prezenţi zilnic, alături de polițiștii din localitate, la orele de intrare și ieșire de la cursuri a elevilor pentru a asigura circulaţia în siguranţă a acestora. Elevii au dat dovadă de o cunoaștere temeinică a regulilor de circulație rutieră, dar și de mult entuziasm. La final, polițiștii au fost mândri de strădaniile micilor colegi și speră ca împreună să asigure un climat de siguranță rutieră în localitate și să contribuie la diminuarea riscului rutier în rândul elevilor.