Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 noiembrie 2020

La vot ți se va scana cartea de identitate


• în fiecare sală de votat se vor afla operatori pe calculator
O serie de schimbări au fost aduse în legea privind alegerile de anul acesta, mai ales legate de finanțarea campaniei electorale, iar o parte din schimbări ne-au fost precizate chiar de Lidia Vilău, reprezentant AEP Vâlcea.
„Partidele cu cel puțin 3% din voturile valabil exprimate vor putea primi banii înapoi, sumele cheltuite în campania electorală. Este obligatoriu înregistrarea la Autoritatea Electorală Permanentă a mandatarului financiar, până pe data de 6 mai. Se va primi un cod unic de înregistrare care se va regăsi pe toate materialele electorale. În cazul în care nu se înregistrează mandatarul financiar, candidatul nu poate deschide cont bancar, nu va putea încasa contribuții pentru campania electorală. Pe data de 6 iulie, mandatarul va depune cererea de rambursare. În campania electorală, este interzisă folosirea de bannere, panouri publicitare, ecrane publicitare, publicații pe vehicule, spectacole, focuri de artificii, brichete, pixuri etc.”, a precizat Lidia Vilău, reprezentat AEP.
Menționăm, ca și noutate, că în sălile de vot se vor afla operatori pe calculator care vor scana cărțile de identitate ale celor care își vor exprima votul.

Etichete: , ,

Alte articole de la Politică și Administrație