La final de mandat, Deputatul Ion Cristinel Marian le mulțumește vâlcenilor pentru susținere


Ales deputat în Colegiul Drăgășani, Ion Cristinel Marian își duce la bun final mandatul pe care vâlcenii din partea de sud a județului nostru i l-au încredințat în toamna anului 2012. Acum, din motive legate de sănătate, parlamentarul Partidului Mișcarea Populară se vede nevoit să se retragă din prima „linie” a politicii românești. Întocmai ca un militar, Ion Cristinel Marian fiind absolvent al Școlii Militare „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, reprezentantul Colegiului Drăgășani își asigură colegii din viața politică de susținere și transmite un mesaj și vâlcenilor implicați în campania electorală care tocmai a început.

Cristinel Marian: „Nu vreau să am un statut de om politic votat pe o listă de partid”

Printr-un mesaj transmis presei, reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României ține să aducă sincere mulțumiri oamenilor care i-au încredințat votul în anul 2012. De asemenea, parlamentarul a vorbit și despre câteva dintre inechitățile pe care le aduce cu sine votul pe liste de partid și nu în colegii, cum a fost în anul 2012, când fiecare candidat se lupta pentru propriul mandat.
„Țin să le mulțumesc în mod deosebit vâlcenilor care m-au votat în anul 2012. Chiar astăzi s-a dat startul unei noi campanii electorale. Mă aflu și acum pe o listă de candidați, cea a Partidului Mișcarea Populară, în București, chiar dacă nu pe un loc eligibil. Nu vreau să am un statut de om politic care este votat pe o listă de partid, nefiind independent politic, pentru un salariu de demnitar și o pensie specială. Sunt de părere că viitorul legislativ nu va permite niciunui parlamentar să își facă auzită vocea sau să lupte pentru acei votanți. El va trebui să respecte linia și deciziile partidului fiindcă altfel va fi eliminat. Asta înseamnă să fii pe o listă de partid! (…) Recunosc că am avut o șansă enormă în anul 2012, atunci când am candidat din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Dar fiindcă eram un om fără experiență în Parlament, în primul an am plecat din acel grup ca să nu fim vânduți cu toții pentru diverse interese personale. După opt luni, am revenit în Partidul Poporului – Dan Diaconescu, unde am rămas până la fuziunea cu Uniunea Națională pentru Progresul României”, a mărturisit deputatul vâlcean.

Cu toții ar trebui să știm să ne prețuim sănătatea!

Pe lângă mulțumirile aduse vâlcenilor care i-au acordat încrederea în anul 2012, Ion Cristinel Marian vorbește și despre problemele care l-au împiedicat să se implice în forță într-o nouă campanie electorală, una la capătul căreia să câștige un nou mandat de parlamentar. Din păcate, principala opreliște a deputatului vâlcean a fost reprezentată de problemele de sănătate. Probleme care i s-au acutizat chiar și în timpul mandatului de parlamentar, când Ion Cristinel Marian a fost supus inclusiv unei delicate intervenții chirurgicale:
„Starea mea precară de sănătate reprezintă unul dintre motivele care mă determină să mă retrag deoarece consider că, în viață, sănătatea este foarte foarte importantă. Țin să precizez că nu intenționez să mă retrag din viața politică, însă nu voi mai fi la fel de activ precum în mandatul de parlamentar pe care urmează să îl închei. (…) La final, pentru că tot a început noua campanie electorală, urez succes tuturor competitorilor. Consider că cine va știi să strângă mai multe voturi, acela va fi câștigător. Am un mic regret că m-am retras în linia a doua din viața politică, dar consider că orice persoană va prețui mai întâi propria sănătate și apoi se va implica în alte activități, în condițiile în care starea de sănătate îi va permite. Am avut parte de multe experiențe plăcute și cât se poate de utile în acest mandat de deputat. De asemenea, pot spune că în toți acești patru ani am învățat multe lucruri care, în viața de zi cu zi, niciodată nu le-aș fi făcut sau văzut.
Doresc multă sănătate tuturor vâlcenilor și Dumnezeu să fie cu voi în fiecare zi!”