La Congresul Național al PMP: Traian Băsescu, reales!


Duminică, la București, s-a desfășurat un nou Congres Național al Partidului Mișcarea Populară. Întrunirea reprezentanților acestei formațiuni politice din toată țara a fost necesară ca urmare a deciziei Curții de Apel de București, care a decis că partidul condus de Traian Băsescu, numit anterior „Mișcarea Populară” să funcționeze sub vechea denumire, aceea de „Partidul Mișcarea Populară”. La congres au participat 480 de delegați. Așa cum era de așteptat, Traian Băsescu a fost reconfirmat, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al partidului, rezultat similar celui înregistrat la ultimul congres al Mișcării Populare din luna octombrie a anului 2015. La eveniment au participat și liderii PMP-ului vâlcean: președintele Marian Mirea și deputatul Ion Cristinel Marian.
Tot în unanimitate de voturi, CEx național al PMP a ales următoarele persoane în funcții cheie ale partidului: Eugen Tomac – președinte executiv, Siegfried Mureșean și Cristian Diaconescu – prim-vicepreședinți, Dorel Onaca – secretar general al PMP.

Băsescu își asumă rezultatul alegerilor din 5 iunie

La finalul Congresului Național de duminică, Traian Băsescu a susținut o declarație în fața nume­roșilor participanți veniți din toată țara. Să vedem ce a avut de spus proaspăt (re)alesul președinte al Partidului Mișcarea Populară: „Îmi voi asuma fără echivoc responsabilitatea pentru rezultatele partidului la alegerile locale. Indiferent dacă acestea vor fi bune sau mai puțin bune. Însă, din ceea ce văd în țară, rămân optimist și cred că vom reuși să avem rezultate foarte bune. Din toamnă, trebuie să fim un partid care va guverna România”.