La Bac 2016, „Curierul de Vâlcea” aduce, în prim-plan, fetele de 10, după contestații


Pe lângă cele patru fete frumoase ce au luat 10 din start la examenul maturității (detalii aici), după contestații, Vâlcea mai are alte patru fete deștepte, cu medii de 10. Meritul este al lor, al eforturilor depuse, dar și a țintelor pe care și le-au propus să le atingă. Prezentăm mai jos cele patru fete merituoase.
Ioana Aurora Vețeleanu a absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, profilul Științele Naturii. A făcut contestație la Biologie, unde primise nota 9.65. După rezolvarea contestației, Aurora a primit 10. Ce va face mai departe? Ioana Aurora Vețeleanu își va îndrepta pașii către Anglia, unde a fost acceptată la Universitatea din Leeds, la Neuro – Științe.


Am trimis, inițial, foaia matricolă, apoi rezultatul de la Bacalaureat. Trebuia să obți minim 9.00, deci mă încadram perfect. Am fost acceptată. M-am decis să urmez această facultate pentru a lucra în cercetare. Despre subiectele de la Bac,pot spune că au fost destul de ușoare, comparativ cu cele de la simulări„, a declarat, pentru ziarul nostru, Aurora Vețeleanu.
Mai precizăm că Aurora este fiica actualului viceprimar al Râmnicului, Eusebiu Vețeleanu.

Denisa-Maria Drăgușin a finalizat studiile de Științele Naturii la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”. După corectarea contestației la Chimie Organică, unde, inițial luase 9.99, a obținut 10.


Vreau să urmez Facultatea de Drept și voi da admitere și la București și la Cluj. De prin clasa a VII-a am știut că vreau să dac Dreptul, fiind sprijinită în decizie de părinți, profesori. Despre examenul maturității, pot spune că subiectele au fost accesibile tuturor. La simulări, de exemplu, gradul de dificultate era mai ridicat„, a declarat, pentru cotidianul nostru, eleva de 10.
Denisa a susținut sâmbătă examenul la Facultatea de Drept din Cluj, iar astăzi este programat examenul în București. Multă baftă!

 

Anda Mihaela Ionescu a absolvit CNI „Matei Basarab”, Științele Naturii, cu media 10. Va susține examene la Inginerie medicală – Politehnică și mai încearcă și la ASE Management. Astăzi și mâine dă examene la Matematică și Fizică.


Subiectele au fost ușoare. Bine, eu am învățat constant în toți cei patru ani. Pe 25 și 26 iulie am de susținut examenele, iar rezultatele le afli pe loc. Ca o a doua variantă, voi da și la ASE Management. Părinții au o afacere și, de-a lungul timpului, am învățat multe din domeniu. Nu m-am gândit să plec din țară. Cred că și aici poți avea succes„, a precizat Anda Ionescu.

 

Bianca Larisa Matei este cea de-a patra fată de 10 la Bac, după contestații. A terminat Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani. A obținut 10 la Limba română, după rezolvarea contestației, când luase 9.70

Contactată, Bianca a precizat că va da la Facultatea de Automatică și Calculatoare – Politehnica București, astăzi și mâine având de susținut examenele. S-a mai înscris și la Cibernetică. Despre Bacalaureat, Bianca susține că subiectele au fost accesibile, aproape la fel ca la simulări.
Noi dorim mult succes fetelor de 10!