Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2020

Infractiuni, incendii, dosare penale si interventii SMURD in judet


Infracțiuni rutiere pe străzile vâlcene
Zilele trecute, polițiștii rutieri au depistat în trafic, șoferi fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, în noaptea de 9/10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Național 7, la intersecția cu Drumul Național 7C, o autoutilitară condusă de un bărbat de 28 de ani, din Constanța, care nu deținea permis de conducere. Din verificări a reieșit că, proprietarul mașinii, un bărbat de 32 de ani, ar fi cunoscut faptul că șoferul nu deține permis, în momentul în care i-a încredințat autoutilitara. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Dosar penal pentru alcool „la bord”

Tot în ziua de 9 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 7, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Bistrița-Năsăud. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare 0,75 mg/L alcool pur in aerul expirat, șoferul fiind condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. A fost întocmit și în acest caz un dosar penal. În dimineața aceleași zile, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, în municipiu, un bărbat de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cu permisul anulat la volan

În data de 9 ianuarie, polițiștii din Grădiștea și Livezi au depistat pe Drumul Județean 676 F, în Grădiștea, o autoutilitară, la volanul căreia se afla un bărbat de 58 de ani, acesta figurând în bazele de date cu permisul de conducere anulat. Polițiștii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Incendiu stins rapid la Brezoi
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului au intervenit în data de 10 ianuarie, la ora 12.01, în localitatea Brezoi pe strada Lotrului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un canal de evacuare a fumului și gazelor fierbinți aferent unei case parohiale. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum. Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit salvarea imobilului și a bunurilor din apropiere.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aprinderii funinginii de pe coșul de evacuare rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire

Acțiune la un accident în Râmnic
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au intervenit tot în data de 10 ianuarie, la ora 02.27, pentru asigurarea măsurilor de securitate la incendiu în urma producerii unui accident rutier urmat de avarierea unei conducte de alimentare cu gaze naturale. Accidentul s-a petrecut în Râmnicu Vâlcea, pe strada Antim Ivireanul, când șoferul unui autovehicul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă. Imediat s-au deconectat cablurile de la acumulatorul autovehiculului, s-a izolat zona pentru restricționarea accesului persoanelor neautorizate în zonă, după care personal specializat din cadrul companiei de distribuție a gazelor a remediat defecțiunea, pericolul fiind înlăturat.

15 intervenții SMURD în județ
În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU „General Magheru” al Judeţului au fost solicitaţi pentru 15 situaţii de urgenţă în localitățile Stoenești, Râmnicu Vâlcea, Lungești, Costești, Mălaia, Mihăești, Râmnicu Vâlcea, Câineni, Grădiștea, Scundu și Berbești, după cum urmează: stări de amețeală, o rană inflamată la piciorul stâng, dureri de spate, dureri precordiale, escoriații, contuzii, tuse, dureri de cap și dureri la membrele inferioare și superioare. După acordarea primului ajutor medical, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri suplimentare.

Fier confiscat la Berislăvești
Polițiștii posturilor de poliție Berislăvești și Sălătrucel au confiscat 500 de kg de deșeuri feroase, transportate ilegal. Astfel, în după-amiaza zilei de 9 ianuarie a.c, în timpul patrulării, polițiștii au depistat în Berislăvești, pe Drumul Județean 703 G, doi bărbați din județul Argeș, care transportau cu o autoutilitară, 500 de kg de fier vechi. În urma controlului, a rezultat că aceștia nu aveau documente justificative pentru deșeurile feroase. Cei doi au fost sancționați contravențional, iar fierul confiscat.

Furt de biciclete la Ștefănești
În data de 9 ianuarie polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute, în noaptea de 7/8 ianuarie, au sustras din Ștefănești, din locuințele persoanelor vătămate, două biciclete, cauzând un prejudiciu de peste 700 de lei. În fapt, persoanele bănuite, trei bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani, ar fi pătruns în cele două gospodării și ar fi sustras bunurile, în prezent recuperate și restituite proprietarilor. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru furt calificat, iar cercetările continuă.

Alte articole de la ISU