Indiferent care va fi verdictul în cazul Gutău, râmnicenii nu vor avea prea curând noi alegeri


• vezi aici motivul pentru care cei ce au deschis șampaniile nu trebuie să se bucure prea tare
Decizia anunțată astăzi de magistrații Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (vezi aici detalii) prin care se face cunoscut faptul că Mircia Gutău nu a fost validat în funcția de primar a bucurat multă lume, cum, de altfel, a și dezamăgit numeroșii fani ai liderului ecologiștilor din Vâlcea. Totuși, fără a avea partipriuri cu vreuna dintre cele două tabere, venim cu o recomandare pentru cei care se află în prima categorie. Adică pentru aceia care abia așteaptă să afle data noilor alegeri locale (că a și trecut mult timp de la ultimul scrutin electoral!?).
Confom legii, decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea poate fi atacată de către Mircia Gutău la Tribunalul Vâlcea. Toată această procedură va dura ceva timp, nefiind una care să se judece cu celeritate. În plus, nu trebuie să uităm că magistrații se pregătesc pentru (binemeritată sau nu) vacanța de vară. Apoi, chiar dacă hotărârea rămâne definitivă și mandatul lui Mircia Gutău va fi invalidat, alegerile se vor organiza în 90 de zile de la data emiterii acesteia.
Deci, estimativ vorbind, dacă mandatul lui Mircia Gutău va fi invalidat în mod definitiv, mai devreme de luna octombrie este imposibil să avem alegeri locale parțiale în Râmnicu Vâlcea!