Îndemnul subprefectului Aurora Gherghina: „Veniți la Referendum! Politica n-are de-a face!”


La finele acestei săptămâni, românii își vor da votul privind Referendumul pentru familia tradițională. Subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, îi îndeamnă pe cetățeni să vină la vot, declarând că Referendumul n-are nimic de-a face cu politica: „Sâmbătă, duminică este referendum. Știu, unii spun că este politic. Nu este politic. Nu are de-a face cu politica. E o modalitate de informare, consultare a populației asupra unui aspect. Nouă, administrației publice locale, ne revine o sarcină de suflet: aceea ca referendumul să se desfășoare în bune condiții. Prezența este o datorie civică. Încă o dată spun: politica n-are de-a face cu referendumul”.
Majoritatea secțiilor de vot se află în școli, tocmai de aceea și conducerile unităților de învățământ își aduc aportul la buna desfășurare a referendumului.

Fără supraveghere video în secții

De data aceasta, nu va mai exista rigoarea supravegherii video în secțiile de votare. Astăzi, în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea se desfășoară instruirea președințiilor secțiilor de votare, în două etape: prima de la 10.00 – 12.00 și a doua, de la 14.00 la 16.00. Instituția Prefectului Vâlcea a ridicat, duminică, 31 septembrie, buletinele de vot de la Imprimeria Națională. Ca la orice scrutin, vor vota și persoanele spitalizate, urna mobilă ajungând și în unitățile spitalicești cu paturi din județ.