Încep să vină ajutoarele pentru românii loviți de furia apelor


După cum reprezentanții Guvernului au anunțat încă din data de 2 iunie (chiar dacă era o zi de sâmbătă și în contextul vizitei Suveranului Pontif în țara noastră), românii afectați de urgiile pe care natura le-a dezlănțuit în ultima săptămână vor fi sprijiniți. Guvernul s-a «mișcat» repede în contextul perioadei de timp oricum destul de scurtă și a dispus ajutoare pentru cetățenii afectați de inundații în baza unui raport ce a fost solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
„Premierul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile. Pe baza acestei analize, Guvernul va lua măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate”, se preciza într-un comunicat dat publicității de Executiv la sfârșitul săptămânii trecute.
Primele ajutoare au fost trimise familiei greu încercată din comuna prahoveană Jugureni, ai cărei copii și-au găsit sfârșitul după ce au fost luați de o viitură!
℗ Articol de promovare ℗