Încă o dată, jandarmii vâlceni au salvat turiști rătăciți prin munții din Voineasa


În week-end, jandarmii mon­tani vâlceni au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului 112 să participe la o acţiune de salvare a doi bărbaţi şi o femeie. Cei trei turiști semnalaseră anterior, cu ajutorul telefonului mobil, că s-au rătăcit pe munte, în pădurea din apropierea pârtiei de schi Vidra. Tot telefonic, ei au mai anunțat că se află în zona unui pârâu.
Imediat după primirea apelului, jandarmii montani din Voineasa au început căutările în zona munţilor Latoriţei – pârâul Miru. Echipajul de jandarmi a ținut permanent, prin telefon, legătura cu persoanele rătăcite. Acestea din urmă au fost îndrumate să respecte traseul de deplasare pentru a nu se îndepărta de zona respectivă.
După câteva ore de căutări, la lăsarea nopții, cele trei persoane au fost descoperite, într-adevăr, în zona pârâului Miru. Apoi, ele au fost preluate de către echipajul de jandarmi şi însoţite până la baza pârtiei de schi Vidra, acolo unde s-au ca­zat în siguranţă. Interesant de ramarcat din toată această po­veste este utilitatea unui telefon cu bateria încărcată înainte de plecarea la un drum anevoios. Nu știm cât de greu puteau fi găsite cele trei persoane rătăcite dacă nu dispuneau de suficientă baterie pentru a menține legătura cu jandarmii montani!