Înainte de începerea școlii, ELEVII AU FOST VIZITAȚI DE POLIȚIȘTI


Chiar dacă peste jumătate dintre școlile care mai funcționează în Vâlcea nu au pază (și vreo câteva zeci nu au nici curți sau garduri), angajații Inspectoratului Județean de Poliție ne-au anunțat că siguranţa copiilor rămâne o prioritate pentru poliţişti. În așteptarea noului an școlar, pentru îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii au continuat activităţile specifice, educativ-preventive și de verificare.
Cele mai recente activităţi ale oamenilor legii s-au desfășurat în Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, în baza unor planuri ce au vizat aspecte precum creşterea gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și siguranța celor mici (atât în viața reală, cât și în cea on-line). Nu au fost neglijate nici aspectele referitoare la prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2.

Ce au aflat copiii de la polițiști?

• evită să postezi pe internet fotografii care te surprind în ipostaze indecente;
• nu uita că nu tot ceea ce citeşti sau vezi pe internet este adevărat!
• nu da curs îndemnurilor, sarcinilor și provocărilor pe care le primești în cadrul unor jocuri online care te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune viața în pericol;
• nu te teme de cei care te amenință pe internet, ca să te determine să faci ceea ce doresc ei. Ei nu au putere asupra ta, doar te păcălesc pe tine că ar avea vreo putere si doar dacă-i crezi au putere!
• dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea