Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

În Vâlcea s-a înființat O NOUĂ POLIȚIE!


Începând cu acest an, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea funcționează Biroul pentru Politia Animalelor. Astfel, polițiștii vor lua măsuri atunci când vor constata ca un animal se află în stare de pericol. Biroul pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională şi penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol.
În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Biroul pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii. Polițiștii vor constata contravenții şi aplica sancţiuni, pentru nerespectarea legislației privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor, vor identifica şi lua măsurile legale împotriva centrelor ilegale de dresaj inuman, adăposturilor, precum şi a proprietarilor acestor animale.
De asemenea, aceștia vor urmări punerea în aplicare a măsurilor specifice dispuse pentru buna ocrotire a animalelor, în cazul unor deținători sancționați contravențional sau avertizați pe această linie. Biroul pentru Protecția Animalelor intervine, cu forțe proprii sau în colaborare cu autorități, organizații neguvernamentale/asociații de profil sau alte instituții publice, pentru salvarea vieții animalelor aflate în pericol, maltratate sau asupra cărora au fost aplicate rele tratamente. Polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu se află un animal în pericol!
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Relații Publice al IPJ Vâlcea

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate