Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2020

În șase ore, râmnicenii au predat trei tone de echipamente uzate!


Locuitorii Râmnicului au dovedit că se pot adapta cerinţelor actuale ale gestionării deşeurilor şi au răspuns în număr mare invitaţiei de a lua parte la campania „România reciclează”, de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate. Aceasta a fost derulată recent de către Primăria Râmnicului, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Implicare bună a râmnicenilor în campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

În cele şase ore cât a funcţionat punctul de colectare de la sediul fostului Liceu Oltchim, s-au strâns aproximativ trei tone de astfel de echipamente. Persoanele care au predat astfel de echipamente au fost răsplătite cu tichete cadou cu valori de 10, 20 sau 30 de lei (în funcţie de cantitatea de deşeuri predată), totalizând 3.300 lei. Comparativ, la ediţia precedentă a campaniei, derulată în luna iulie a acestui an, cantitatea de DEEE colectată a fost de doar două tone.
Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare în rândul populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate