În etapa a III-a din Liga Florilor, Vâlcea caută prima victorie


• elevele antrenorului Aurelian Roșca au pus «gând rău» ardelencelor de la CSM Bistrița

Debutul primului sezon din Liga Florilor de handbal feminin nu s-a dovedit tocmai de bun augur pentru HC Municipal Râmnicu Vâlcea. Deși au ca obiectiv clasarea pe un loc cât mai bun la finalul campionatului, unul care să le permită accesul în viitoarea ediție a cupelor europene, jucătoarele grupării râmnicene au cedat tocmai în fața unor echipe care au obiective similare, Corona Brașov și SCM Craiova. În urma celor două eșecuri consecutive din debutul competiției, echipa susținută financiar de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea se vede trimisă în grupul celor trei formații care nu au obținut încă vreun punct, îngroșând numărul codașelor.
În runda a III-a, jucătoarele de la HC Municipal sunt datoare, cel puțin față de pătimașul public vâlcean, să facă tot posibilul pentru a învinge și pentru a-și trece în cont primele puncte ale sezonului. Pentru aceasta, elevele antrenorului Aurelian Roșca trebuie să trateze cu maximă atenție partida pe care o vor avea de disputat sâmbătă, 16 septembrie, pe terenul ardelencelor de la CSM Bistrița. Partida este programată cu începere de la ora 12.00, jocul nemaifiind televizat de către vreun post de televiziune, așa cum s-a întâmplat în precedentele două partide disputate de echipa noastră.
Înaintea partidei directe dintre cele două formații, CSM Bistrița ocupă poziția a opta în clasament, având trei puncte în cont, după victoria mai mult sau mai puțin surprinzătoare repurtată contra brăilencelor de la HC Dunărea. De partea cealaltă, cum spuneam, echipa noastră nu a strâns vreun punct în acest sezon, ocupând, în funcție de golaveraj, penultima poziție în ierarhie. Interesant de remarcat este faptul că, deși s-au disputat doar două runde până acest moment din prima ediție a Ligii Florilor, atât gruparea vâlceană, cât și cea bistrițeană au evoluat contra SCM Craiova. Fetele din Bănie s-au dovedit mai bune de fiecare dată, cele șase puncte astfel câștigate ajutându-le să se instaleze pe podiumul întrecerii.
Derby-ul rundei se joacă la Brașov
Cea mai interesantă întâlnire a rundei curente se va disputa la Brașov. Pe teren se vor întâlni, într-un joc ce se anunță foarte echilibrat, două echipe solide ale campionatului, brașovencele de la Corona și clujencele de la Universitatea. Asemenea echipei noastre, Corona și Universitatea țintesc o poziție cât mai bună la finalul acestui sezon și calificarea în cupele europene. Spre deosebire de HC Municipal Râmnicu Vâlcea, aceste cluburi au început mai bine sezonul. Corona ocupă poziția a treia în clasament, cu maxim de puncte, în timp ce Universitatea se află pe locul patru, cu trei puncte acumulate.

Rezultatele complete din etapa a II-a
HC Dunărea Brăila – CSM Bistrița 30-31
CSM Slatina – Corona Brașov 22-25
Universitatea Cluj – Rapid București 37-29
HC Zalău – Măgura Cisnădie 28-27
Danubius Galați – AHCM Slobozia 20-21
HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova 24-28
CSM București – CSM Roman 32-19

Programul etapei a III-a
Vineri, 15 septembrie
Rapid București – HC Zalău
Sâmbătă, 16 septembrie
CSM Roman – Danubius Galați
CSM Bistrița – HCM Râmnicu Vâlcea
AHCM Slobozia – HC Dunărea Brăila
Corona Brașov – Universitatea Cluj
Duminică, 17 septembrie
SCM Craiova – CSM Slatina
Luni, 18 septembrie
Măgura Cisnădie – CSM București