Hypermarket-urile, puse la respect în Camera Deputaților


• marile lanțuri de magazine prezente în țara noastră sunt obligate să comercializeze 51% produse românești
• agricultorii vâlceni, avantajați de noua lege?
În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat marți o hotărâre cu adevărat pe placul românilor și în interesul producătorilor de bunuri din țara noastră, în special pentru cei din domeniul agriculturii. Cu o majoritate absolută, 293 de voturi pentru și niciunul împotrivă, deputații și-au dat girul pentru ca hypermarket-urile prezente pe piața românească să fie obligate să comercializeze, din totalul produselor, 51% de proveniență românească. În pofida reclamațiilor depuse de patronate, legea a fost adoptată și urmează să fie trimisă președintelui pentru promulgare.

Ion Cristinel Marian: „Și agricultorii vâlceni vor avea
de câștigat de pe urma acestei legi”

Referitor la această lege, adoptată marți în Camera Deputaților, una care a surescitat un viu interes în rândul oamenilor din mediile politic și economic, am cerut punctul de vedere unui deputat vâlcean. Cu multă amabilitate, deputatul Ion Cristinel Marian (foto alăturat), prezent la votul de marți, ne-a oferit mai multe informații legate de acest subiect. Reprezentantul Colegiului Drăgășani în Camera Deputaților este de părere că legea este una cât se poate de benefică pentru producătorii de bunuri din țara noastră, mai ales pentru cei din domeniul agriculturii.
„Am votat pentru adoptarea acestei legi. Era firesc să iau o astfel de decizie și să fiu de acord cu impunerea unei cote hypermarket-urilor, astfel încât 51% din produsele comercializate să fie fabricate în România. Este evident că sectorul care va avea cel mai mult de câștigat de pe urma adoptării acestei legi este cel agricol. Și agricultorii vâlceni vor beneficia de noua lege. Ei trebuie să se asocieze în structuri cu personalitate juridică și să fie capabili să încheie contracte cu marile lanțuri de hypermarket-uri care desfășoară activități în țara noastră. Îmi doresc foarte mult ca oamenii dintr-o zonă cu mare potențial agricol a județului Vâlcea, mă refer aici la lunca Oltului din nordul Drăgășaniului, să aibă de câștigat”, ne-a declarat reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României, deputatul Ion Cristinel Marian.