HCM vrea toate punctele de la Slobozia


• cu un succes, echipa vâlceană se menține între cele mai bune cinci ale Ligii Naționale

După victoria obținută în etapa a XVIII-a pe teren propriu (scor 32-28 cu CSM Bistrița), HC Municipal Râmnicu Vâlcea s-a instalat între cele mai bune cinci formații ale întrecerii feminine naționale. Fetele pregătite de antrenorii Gheorghe Sbora și Luminița Huțupan-Dinu doresc să rămână aproape de podiumul întrecerii și la finalul rundei a XIX-a. Iar dorința lor are toate șansele să se transforme în realitate pentru că, în week-end, municipalele vor evolua pe terenul ultimei clasate, Unirea Slobozia. Echipa din Bărăgan traversează o perioadă critică, deține „lanterna roșie” a întrecerii de câteva runde și este puțin probabil să evite barajul pentru salvarea de la retrogradare, care va fi organizat la finalul sezonului competițional, în luna mai.
CSM București a bifat deja victoria de etapă
În primul meci al rundei a XIX-a, CSM București a trecut lejer, pe propriul teren, de Universitatea Cluj, scor final 34-22. În ulrma acestui succes, trupa din București și-a consolidat și mai mult poziția de lider al campionatului intern și este foarte aproape de a-și asigura, chiar și din punct de vedere matematic, un nou titlu de campioană.
Clasament: CSM București – 48p; HC Dunărea Brăila – 34p; HC Zalău – 29p; SCM Craiova – 26p; HCM Râmnicu Vâlcea – 25p; CSM Roman – 22p; Corona Brașov – 19p; Universitatea Cluj – 15p; CSM Bistrița – 15p; Măgura Cisnădie – 14p; Danubius Galați – 11p și Unirea Slobozia – 8p.

Programul etapei a XIX-a
Danubius Galați – SCM Craiova
CSM Roman – Corona Brașov
Unirea Slobozia – HCM Râmnicu Vâlcea
HC Zalău – HC Dunărea Brăila
CSM Bistrița – Măgura Cisnădie