HCM a urcat pe locul cinci în Liga Florilor


• Vâlcea s-a înscris oficial în lupta pentru cupele europene
• pentru echipa noastră urmează un meci, pe teren propriu, în fața ultimei clasate

Așa după cum vă anunțam la momentul oportun în ediția electronică a cotidianului nostru, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a bifat un succes foarte important în runda a patra a Ligii Florilor de handbal feminin. Duminica trecută, fetele pregătite de antrenorul Aurelian Roșca s-au impus, în stil de mari jucătoare, pe terenul vicecampioanei din sezonul trecut al Ligii Naționale, HC Dunărea Brăila. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a condus partida de la un capăt la celălalt, victoria la nouă goluri (scor final 25-16) venind în mod meritat. În urma acestui succes, echipa noastră a ajuns la un total de șase puncte, urcând pe poziția a cincea. Chiar dacă se află la egalitate de puncte cu Danubius Galați, CSM Bistrița și HC Zalău, echipa noastră are cel mai bun golaveraj (+7) și este prima din această serie de echipe cu câte șase puncte acumulate după primele patru runde ale actualei stagiuni de Liga Florilor. Astfel, echipa noastră confirmă ambițiile pentru clasarea pe o poziție a ierarhiei finale care să îi permită, în premieră, accesul în cupele europene.
Mai mult, echipa râmniceană, pregătită de antrenorul Aurelian Roșca, și-ar putea consolida „prezența” în prima parte a clasamentului Ligii Florilor dacă runda viitoare va obține un nou succes. Ar fi vorba despre trei puncte care, în mod firesc, nu ar trebui să fie tocmai greu de obținut. Spunem asta în contextul în care, cu prilejul rundei a cincea, HC Municipal Râmnicu Vâlcea va primi vizita ultimei clasate, CSM Slatina. Gruparea din județul vecin este nou-promovată în primul eșalon valoric al handbalului feminin românesc și nu a reușit, până în acest moment, să acumuleze vreun punct după ce a pierdut toate cele patru partide disputate (având golaveraj -18). Întâlnirea dintre HCM Râmnicu Vâlcea și CSM Slatina este programată duminică, 22 octombrie, cu începere de la ora 16.00. Asupra acestei întâlniri vom reveni cu detalii în numere viitoare ale cotidianului nostru.

Craiova a luat „fața“ Bucureștiului

Dacă HC Municipal Râmnicu Vâlcea se luptă pentru un loc între primele cinci clasate ale Ligii Florilor, două echipe dau adevărate dueluri pentru prima poziție. Deși CSM București este marea favorită a întrecerii feminine românești de elită, SCM Craiova a pus gând rău fetelor din Capitală. Jucătoarele din Bănie ocupă prima poziție a întrecerii, având cu trei puncte mai mult față de CSM București, care se află pe locul secund. Totuși, situația are o explicație. Întrucât urmează să evolueze în cupele europene, CSM Craiova a disputat în avans partida din etapa a cincea, când s-a impus cu 30-24 în fața grupării sălăjene HC Zalău. Astfel, în momentul de față, SCM Craiova (15 puncte) și CSM București (12 puncte) ocupă primele poziții ale ierarhiei având maxim de puncte după cinci, respectiv patru meciuri disputate.

Programul etapei a V-a

Sâmbătă, 14 octombrie
Corona Brașov – CSM București
Miercuri, 18 octombrie
CSM Roman – HC Dunărea Brăila
Sâmbătă, 21 octombrie
CS Măgura Cisnădie – AHCM Slobozia
CSM Bistrița – Universitatea Cluj
Rapid București – Danubius Galați
Duminică, 22 octombrie
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina