Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 octombrie 2020

Handbalul are viitor!


• „sportul cu mingea mică” a fost al doilea cel mai urmărit sport la Olimpiada de la Rio de Janeiro, după fotbal
Din pleiada de sporturi cu care iubitorii fenomenului s-au putut delecta, prin intermediul HANDBAL_2micilor ecrane, la Jocurile Olimpice organizate în Brazilia, în perioada 5-21 august, handbalul a reprezentat una dintre cele mai mari atracții. În cazul românilor, situația a fost motivată prin prezența la turneu a reprezentativei feminine, considerată una dintre favoritele la medaliile olimpice. Chiar dacă fetele lui Ryde au capotat destul de drastic, fiind eliminate încă din faza grupelor, românii au fost unii dintre spectatorii fideli ai handbalului de la Olimpiadă.

Ce spun statisticile?

Dincolo de aceste considerente, o statistică publicată recent de Federația Internațională de Handbal confirmă faptul că „sportul cu mingea mică” a fost unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale Jocurilor Olimpice. Astfel, dintre cele peste șase milioane de bilete care s-au vândut pe parcursul marii întreceri sportive din Brazilia, o parte însemnată a celor care au cumpărat aceste tichete au urmărit întrecerile handbalistice. Handbalul s-a clasat pe locul secund în topul celor mai urmărite sporturi, după „regele” fotbal. Primele cinci sporturi de la Olimpiadă în funcție de numărul biletelor vândute au fost: Fotbal, Handbal, Volei pe plajă, Baschet și Gimnastică.
Creșterea interesului la nivel mondial pentru handbal este îmbucurătoare pentru acest SPORT_NATIONALsport și la nivelul țării noastre. Federația română de specialitate are deja implementat un program prin care handbalul este numit „sport național” și care își propune să popularizeze aceste sport în rândul tinerilor, în special al elevilor din școlile primare. De asemenea, forul condus de președintele Alexandru Dedu are încheiate mai multe parteneriate cu firme puternice, dispuse să susțină activitățile handbaliste de performanță, dar și de masă.

Alte articole de la Actualitate