Guvernul lansează Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030


Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului va lansa luni, 10 decembrie 2018, Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. La acest eveniment vor participa membri ai Guvernului, parlamentari, diplomați, cercetători, reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri, ai societății civile, precum și fostul ministru al dezvoltării din Slovenia, Alenka Smerkolj, expert în dezvoltare durabilă.
În jurul orei 09.40, consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă, va susține o declarație de presă. Evenimentul va începe la ora 10.00 și este estimat să dureze două ore.

Informații suplimentare

România a aderat la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, adoptată în cadrul Adunării Generale ONU din septembrie 2015, în calitate de stat membru al Organizației Națiunilor Unite și Uniunii Europene. După un an de consultări publice extinse, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a finalizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, adaptând la nivel național prevederile Agendei ONU 2030.
• Biroul de Presă al Guvernului României