Grevă generală în spitalele vâlcene


• sunt asigurate doar urgențele
Astăzi, așa cum anunțaseră sindicaliștii din sănătate, este grevă generală în spitale. Și la Vâlcea, în toate unitățile medicale cu paturi, se protestează contra diferențierilor salariale, mai ales a faptului că personalul TESA a fost dat deoparte. Contactată, lidera Federației Sanitas Vâlcea, Mariana Costea (foto), a precizat că s-a luat legătura cu toate spitalele din județ, cadrele medicale se află-n grevă, fiind asigurate doar urgențele. „Cel mai important e să strângem mâine toți parlamentarii. S-au purtat discuții la nivel național și aștept răspunsuri. Sunt multe nemulțumiri, mai ales în rândul personalului TESA”, a declarat, pentru ziarul nostru, Mariana Costea.
S-a luat legătura și cu managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran, pentru ca medicii să înțeleagă situația și să se acționeze, totuși, în cazul operațiilor urgente, importante.
Menționăm că, inclusiv mâine dimineață, va mai fi grevă generală în spitale, răspunsul în cazul problemelor urmând să fie dat mai târziu.