Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

Opt cazuri de copii cu enterocolită, în Păușești-Măglași


Astăzi, la secția U.P.U. Pediatrie au ajuns 10 minori din Păușești-Măglași prezentând scaune diareice, vărsături, inapetență și cefalee. Copiii de etnie rromă erau însoțiți de rude. Doi dintre minori au părăsit spitalul, neavând semnele unei boli. Din cei opt rămași, patru au fost opriți pentru supraveghere la Urgențe Pediatrice, făcând tratament perfuzabil cu antispastice și pentru hidratare. Ceilalți patru se află internați pe secția Boli infecțioase.
Potrivit declarației medicului șef DSP Vâlcea, Luminița Apostolescu (foto), toți copiii au luat contact cu persoanele depistate în comunitatea de rromi din Păușești-Măglași. Problemele au început din 4 martie, când a fost depistată o persoană bolnavă, după care, în următoarele două zile, s-au înregistrat alte trei cazuri. În prezent, medicii DSP Vâlcea au demarat anchetă epidemiologică, urmând să fie vaccinați toți copiii din comunitate. Copiii prezenți la Urgențe au între 7 luni și 11 ani.
Mai facem precizarea că aceste informații au ajuns și la Ministerul Sănătății, la ISU, la Prefectură pentru a se ști că nu este vorba de o urgență medicală.

Alte articole de la Actualitate