Foc la o casă din Făurești


• intervenția pompierilor a limitat proporțiile dezastrului

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Făurești.
Până la stingerea incendiului, au ars: casa de locuit pe o suprafață de circa 130 mp; mobilierul și articole de îmbrăcăminte din interiorul acesteia. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn) din cauza coșului de evacuare a fumului deteriorat.

Sfaturi prețioase de la pompieri

După producerea acestui eveniment nefericit din comuna Făurești, pompierii vâlceni au lansat câteva sfaturi foarte importante pentru evitarea unor astfel de situații. Iată ce reguli trebuie să respectați:
• repararea din timp a sobelor şi coşurilor de fum, curăţarea si revizuirea acestora, înlăturarea defectelor de construcţie;
• la trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator. Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite. Izolaţiile termice (incom­bustibile) trebuie să reducă tempe­ratura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C;
• burlanele confecționate din tablă trebuie să fie racordate așa cum trebuie la coşurile de fum, iar îmbinarea tronsoanelor să se facă pe o distanţă de 8-10 cm.