Elevii vâlceni susțin că s-au descurcat la prima probă a BAC-ului


Săptămâna a demarat cu mari emoții pentru absolvenții de licee, aceștia susținând prima probă a Bacalaureatului: cea la Limba și literatura română – oral. Proba a demarat luni dimineață și a continuat și ieri. Intervievați, câțiva elevi au susținut că s-au descurcat și nu a fost prea dificil. De la efectele informaticii asupra so­cietății, până la stilul științific, dezbateri despre Constituția României și un text de critică literară, elevii au ieșit cu zâmbetul pe buze. Mulți dintre ei au avut medii de 8.00, 9.00, 9.50 la Limba română, fapt pentru care nu s-au temut prea mult de subiecte.

Unde doresc să studieze elevii vâlceni care vor promova Bacalaureatul?

Dacă mulți dintre absolvenții claselor a XII-a au de gând să-și îndrepte pașii către diverse facultăți din țară, am întâlnit și elevi dornici să plece să studieze mai departe într-una din țările Uniunii Europene, cea mai vizată fiind Anglia.

Doi elevi de la „Lahovari” au ratat examenul maturității

Bac-ul n-a început pentru toți elevii. Dacă, în cea mai mare parte s-au încheiat socotelile la clasele a XII-a, la CN „Alexandru Lahovari” doi elevi n-au putut susține examenul, nepromovând la toate disciplinele. 200 de absolvenți de clasa a XII-a de la colegiul coordonat de profesorul Constantin Drugan s-au înscris la Bac, urmând ca, la probele scrise, să li se adauge absolvenți de la un alt liceu.
Menționăm că, la sesiunea de vară a Bacalaureatului, s-au înscris 2.954 de elevi, sunt 11 centre de examinare și unul pentru evaluare. De asemenea, toate centrele de examinare sunt supravegheate video și audio.