Elevi și profesori de la Energetic, schimb de experiență în Turcia


În perioada 22-28 aprilie, Colegiul Energetic a fost reprezentat de o echipă formată din două cadre didactice (prof. Alina Cioculescu și Iuliana Simeanu) și patru elevi: Vlad Alboiu, Codruț Andronescu, Alexandru Bîzgan și Mihai Popescu, în cadrul mobilității în Turcia, ca urmare a parteneriatului strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul „Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilitiess”/ „Platformă de învățare: posibilități de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor”.
Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor de 15-19 ani. Cei implicați realizează o platformă on-line de învățare care oferă lecții interactive, jocuri, exerciții atractive etc. Tema proiectului a dus la vizitarea de către participanți a unor companii locale: o fabrică renumită de biscuiți, o unitate cu linii de asamblare și echipamente roboți, lucru ce a dus la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul afacerilor.
Membrii echipelor participante au stabilit aspecte legate la site-ul proiectului „E-Twinning Mobility Tool”, raportul final, certificate pentru elevii care au susținut examene pe platforma de învățare. Datele ne-au fost furnizate de către prof. Iuliana Simeanu, din cadrul Colegiului Energetic.