După confirmarea cazurilor de COVID la Filarmonică, DSP Vâlcea a dispus măsuri de carantinare și izolare


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, de la debutul pandemiei și până în data de 11 august 2020 (inclusiv), pe teritoriul județului nostru, au fost confirmate 673 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre acestea 200 au fost declarate vindecate, iar 18 au decedat. Față de ultima informare de presă, au fost înregistrate 27 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 98 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 37 sunt asimptomatice, 56 au forme medii de boală și 5 pacienți sunt internați în secția ATI. Au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
De asemenea, în urma diagnosticării cu Coronavirus a doi dintre angajații Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au fost emise decizii de carantina/izolare pentru 33 de persoane. Numărul de teste realizate în județ în baza definiției de caz și a protocolului medical este, până la data de 11 august 2020 (inclusiv) , de 8.277 de probe.

 

Aproape 400 de vâlceni se află în carantină la domiciliu

 

În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a mai anunțat că a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare și 17 decizii de carantină. La data de 11 august, 394 de persoane se aflau în carantină la domiciliu sau la locația declarată, iar alte 58 de persoane se aflau în izolare (anchetă epidemiologică).
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea