După cinci ore de spectacol-concurs, Cei mai buni colindători din judeţ sunt din Titeşti şi Tomşani!


prima ediţie a Festivalului Colindului Vâlcean a avut parte de sute de artişti din tot judeţul

Marţi după-amiaza, sala de spectacole a Consiliului Judeţean a fost invadată şi înghiţită de sute de colindători de toate vârstele şi din toate colţurile Vâlcii. După un concrus maraton, întins pe durata a cinci ore, juriul format din profesorul Gelu Stratulat, liceul de artă „Victor Giuleanu”, profesorul Ion Piloiu, autorul volumului „Colinde din Ţara Loviştei” şi profesorul doctorand Sabin Lungoci, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea a decis acordarea premiului întâi la secţiunea adulţi grupului de colindători din Titeşti iar la copii grupului „Aghiofilia” din Foleştii de Sus, comuna Tomşani. Locul doi în competiţie le-a revenit ansamblului „Dor” din Băbeni şi „Strugurelde Mădulari” iar „bronzul” a mers la ansamblul „Nedeiţa” din Tomşani, respectiv „Muguraşii” din Tetoiu.
Un premiu special a fost câştigat de Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” Rm. Vâlcea. Au mai luat premii pentru autenticitate „Colindătorii din Titeşti” dar şi „Colindătorii din Colţeşti”, Alunu, iar pentru calitatea interpretării Găman Maria Anastasia şi grupul „Floare de colţ” din Copăceni.
La capătul unui eveniment de un succes de o amploare neaşteptată, managerul Sabin Lungoci ne-a declarat: „Formatul competiţiei ne-a împiedicat să oferim mai multe premii deoarece prestaţiile colindătorilor prezenţi pe scenă au fost meritorii. Le mulţumesc tuturor pentru efortul depus şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul necondiţionat pe care ni l-a oferit în această reuşită!”