După acordul din partea Comisiei Europene, Chimcomplex promite peste jumătate de miliard euro în investiții la Oltchim!


Bursa. ro anunță venirea aprobării Comisiei Europene pentru vânzarea combinatului chimic, dar și optimismul debordant al noilor proprietari. Iată ce spune președintele CA Chimcomplex, Virgiliu Băncilă: „În primii trei ani după achiziţia Oltchim, vor fi făcute investiţii de 117 milioane euro, începând cu al patrulea an urmând să se investească în noua companie 450 milioane euro”!
Publicația economică menționează că Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene (CE) a emis Scrisoarea de Confort privind procedura de vânzare a activelor Oltchim SA către Chimcomplex Borzeşti: ” „Aşteptată de şase luni, scrisoarea confirmă că termenii şi condiţiile care stau la baza actualului proces de vânzare nu indică o posibilă continuitate economică între Oltchim SA şi cumpărătorii activelor, Chimcomplex Borzeşti, trimiţând astfel un semnal de aprobare şi de încredere în tranzacţie mediului financiar european. În ultimele două luni, au fost finalizate auditurile şi rapoartele de Due Diligence făcute de PricewaterhouseCoopers (P.W.C) şi Jacobson Londra şi au fost oferite potenţialilor finanţatori, care, în următoarele săptămâni, vor face ofertele angajante.
Bursa. ro amintește și de optimismul lui Virgiliu Băncilă, preşedinte CA Chimcomplex: „Încheierea cu succes a acestei tranzacţii este de importanţă capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea şi dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din industria chimică românească şi din Europa de Sud Est (…) Vom reconstrui, în sfârşit, mândria de a fi chimist în România prin salarii decente, asigurate de invesţiile ce vor urma, respectiv 117 milioane euro în primii trei ani după achiziţia Oltchim şi de 450 milioane euro începând cu anul al patrulea”.