Două intervenții grele pentru pompierii ISU


• acestea s-au desfășurat în orașele Băile Olănești și Berbești
În primele zile ale lunii septembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru a interveni pentru stingerea a două incendii.
Mai întâi, aceștia au intervenit pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Băile Olănești, pentru stingerea unui incendiu de autoturism. Până la stingerea incendiului, au ars elementele combustibile ale autoturismului din zona compartimentului motor și din zona habitaclului. La scurt timp de la declanșarea incendiului, focul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică a autoturismului.
Ulterior, intervenția pompierilor a fost solicitată în orașul Berbești, pe strada Dămțeni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Până la stingerea incendiului, a ars vegetația uscată pe aproximativ două hectare. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru igienizarea terenului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor de către o persoană neidentificată.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea